Voorbij zijn de dagen dat het hebben van een website voor uw bedrijf een optie was. Tegenwoordig is het verplicht voor het succes van uw bedrijf. Het hebben van een website voor uw bedrijf is niet voldoende, u moet ervoor zorgen dat deze voldoet aan specifieke ontwerpnormen.

Een website met een uitzonderlijk ontwerp kan zoveel voor uw bedrijf betekenen. Het kan helpen de aandacht van een publiek te trekken, consumenten te betrekken en de betrouwbaarheid van uw bedrijf online te behouden. Het ontwerp van een website heeft een grote invloed op wat uw potentiële klanten van uw merk vinden. Als uw website niet aantrekkelijk en verouderd lijkt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw bedrijf.

Hieronder vindt u de 12 webdesign-fouten die u moet vermijden anno 2021

 1. Niet-gerelateerde of onaantrekkelijke afbeeldingen
  Visuals spelen een belangrijke rol op uw webpagina.
  Ze roepen bepaalde emoties op bij mensen, moedigen gebruikers aan om een ​​product te kopen en brengen het doel van uw merk tot bloei.

Het eerste dat gebruikers op uw website zien wanneer ze terecht komen, is meestal een afbeelding. Daarom zijn de eerste indrukken van belang, aangezien het gebruik van een geschikte, aantrekkelijke afbeelding essentieel is om webbezoekers vast te leggen.

Dat gezegd hebbende, maken veel bedrijven nog steeds de fout om onaantrekkelijke afbeeldingen of afbeeldingen van lage kwaliteit te kiezen. Dit schakelt niet alleen bezoekers uit, maar schaadt ook het algemene beeld en gevoel van uw site.

Uw visuele inhoud moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook de perfecte boodschap overbrengen op uw publiek.

Gebruik geen standaardafbeeldingen of willekeurige afbeeldingen, aangezien deze niet werken. U moet elke afbeelding specifiek kiezen om de inhoud van de pagina aan te vullen en een willekeurig vizier naar een klant te verplaatsen.

 1. Opdringerige pop-ups
  Vaak komen we pop-ups tegen tijdens het surfen op internet. Ze duiken abrupt op en vragen of je hulp nodig hebt of vragen je om te downloaden of je te abonneren.

Maar ipv ze nuttig te vinden, vinden de meeste gebruikers ze vervelend zijn omdat het hun activiteiten verstoort of hun zicht belemmert.

Afgezien van de bovengenoemde reden, zijn er verschillende redenen waarom gebruikers een hekel hebben aan pop-ups
● Pop-ups kunnen gebruikers storen en afleiden

● Ze kunnen UX verminderen

● Veel gebruikers denken sceptisch dat ze malware zijn

● Ze dwingen gebruikers om actie te ondernemen

● Soms kunnen gebruikers die ze niet nodig hebben de site verlaten, resulteren in een hoog bouncepercentage

● Als ze niet op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze de reputatie van een merk vernietigen

● Als ze niet zorgvuldig zijn ontworpen, zien ze er op een mobiel apparaat ongelooflijk vreselijk uit

Hoewel de bovenstaande redenen voldoende zijn om bedrijven ervan te weerhouden het te gebruiken, wordt het nog steeds door velen op hun website gebruikt omdat:

● Pop-ups trekken nog steeds de aandacht van websitebezoekers.

● Ze houden gebruikers iets langer op de webpagina

● Bezoekers worden door pop-ups verhinderd om een ​​website onmiddellijk te verlaten

● Ze hebben het potentieel van ROI

Ze krijgen een bekering. Volgens een rapport uit 2020 werd de gemiddelde conversieratio van pop-ups geschat op 3,09%.

Pop-ups zijn erg veelzijdig omdat ze op verschillende punten kunnen worden gebruikt – bij het betreden van de webpagina, na een tijdje door de webpagina te hebben gescrold, vlak voor het verlaten van de pagina, of als gevolg van een specifieke actie.

 1. Lettertypen die onduidelijk of niet leesvriendelijk zijn
  Als u zich ooit in een positie bevindt waarin u de teksten op een website niet gemakkelijk kunt lezen of begrijpen. Het is niet ideaal en als u net als de meeste internetgebruikers bent, heeft u niet genoeg tijd besteed aan het verlaten van die website. Dat is wat er zal gebeuren als u ooit denkt aan het gebruik van lettertypen die te moeilijk te lezen zijn.

Alle lettertypen die u op uw website wilt gebruiken, moeten op alle apparaattypen leesbaar zijn en als gebruikers moeten turen voordat ze teksten op uw pagina lezen, is het tijd om een ​​praatje te maken met uw webdesigner.

 1. Content kan niet worden gescand
  Onderzoek toont aan dat mensen de neiging hebben om ongeveer 25% langzamer te lezen op het scherm dan het lezen van afdrukken. Meestal bladeren we online door inhoud.

Inhoud op internet moet kunnen worden gescand, omdat bezoekers niet graag lang op één site blijven.

Dus als een website een muur met tekst heeft en bezoekers komen erop terecht, verlaten ze die website onmiddellijk, omdat het een ontmoedigende en saaie ervaring kan zijn. Niemand houdt ervan om door muren van tekst te gaan.

Bovendien heeft een website andere afleidingen die strijden om de aandacht van de bezoeker – video’s, foto’s, animaties, hyperlinks, enz.

Opgemerkt moet worden dat het schrijven van inhoud voor gedrukt materiaal verschilt van het schrijven voor een website, en als zodanig moet het moeiteloos kunnen worden gescand.

 1. Lage laadsnelheid van de pagina
  Snelheid is een andere belangrijke factor in de prestaties van uw website. Uw website is traag als het enkele seconden duurt om te laden.

Google gebruikt paginasnelheid als een rangschikkingsfactor om pagina’s in zijn index te beoordelen. Zodat u kunt zien hoe de paginasnelheid uw ranglijst beïnvloedt. Als het laden van uw site langer duurt, vermindert dit de zichtbaarheid van uw website op de resultatenpagina’s van zoekmachines, waardoor uw bezoekersaantallen lager zijn.

 1. Navigatieproblemen
  Tegenwoordig, waar alles direct wordt geleverd, zorgt alles langer ervoor dat mensen uw website verlaten.

Met websitenavigatie kunnen gebruikers zonder onnodige vertraging van de ene pagina op uw website naar de andere gaan

Als uw website navigatieproblemen heeft, zullen gebruikers uw inhoud niet ontdekken. Het niet vinden van geschikte inhoud leidt tot lage of geen conversies.

 1. Geen contactgegevens
  Het ontbreken van contactgegevens op uw website is een andere bekende fout met betrekking tot webdesign en SEO.

Opgemerkt moet worden dat een contactpagina uit verschillende elementen bestaat, inclusief inhoud en ontwerpen voor links en afbeeldingen.

Als het op de juiste manier wordt toegepast, maakt het een goede eerste indruk op uw publiek. Als uw contactgegevens ontbreken, wordt aan uw bezoekers duidelijk dat u geen contact wilt houden.

Als gevolg hiervan krijgen ze geen antwoord op hun vragen en worden hun problemen niet opgelost.

 1. Slechte inhoud
  Elke website die prioriteit geeft aan ontwerp boven inhoud, is voorbestemd om lager te scoren op de resultatenpagina’s van zoekmachines.

Een succesvolle website zou de inhoud aanvullen met afbeeldingen.

En wanneer bezoekers uw site-inhoud bekijken en daardoor langer op de pagina blijven, zal uw site hoger scoren in zoekmachines.

U zorgt ervoor dat bezoekers langer op uw pagina blijven door inhoud te maken die aan de behoeften van uw publiek voldoet en deze op een manier te schrijven die hen persoonlijk boeit.

Ontdek de stem van uw merk en vertel rechtstreeks naar de pijnpunten van uw kopers en u bent op weg naar meer klanten en hogere zoekresultaten.

Houd er rekening mee dat uw inhoud altijd van toepassing moet zijn op uw doelgroep en dat zoekwoorden moeten worden geoptimaliseerd, evenals robuust en diep genoeg om een ​​onderwerp volledig te omvatten.

Ten slotte moet het overbrengen wat u aanbiedt, hoe u het uitvoert en wie uw doelgroep is, en geformuleerd op een manier die aantrekkelijk is voor uw lezers.

 1. Slechte call-to-action
  Het hebben van een krachtige call-to-action is een weg naar uw bedrijf. Het vraagt ​​gebruikers om een ​​duidelijke actie te ondernemen, zoals het kopen van een product of dienst, het volgen van hen op sociale media, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het downloaden van een eBook.

De call-to-action moet ook lief en beknopt zijn. En zorg ervoor dat de call-to-action bijna aan het einde van de inhoud verschijnt nadat gebruikers de inhoud enige tijd hebben doorgenomen.

Helaas maken meerdere websites meestal uitspraken die te vaag lijken als call-to-action en soms de bezoekers in verwarring brengen.

 1. De website is niet beveiligd
  Het hebben van een onbeveiligde website jaagt bezoekers weg, dus u moet ervoor zorgen dat uw website veilig wordt gehost, dat wil zeggen dat het moet beginnen met HTTPS in plaats van HTTP – aangezien dit een goede indruk maakt op een bezoeker die uw website net voor het eerst bezoekt.

Bovendien geeft Google meer prioriteit aan beveiligde websites. U krijgt dus een SEO-ranking. Sommige browsers, zoals Google Chrome, waarschuwen gebruikers als ze op het punt staan ​​een niet-beveiligde website te bezoeken.

Het is vooral belangrijk voor uw bedrijf als uw website is ontworpen om geldtransacties af te handelen of om bepaalde gebruikersinformatie te verkrijgen.

Website-beveiliging mag koste wat het kost niet over het hoofd worden gezien.

 1. Slecht zoeken
  Bezoekers van een website gebruiken de zoekbalk om te vinden wat ze zoeken. De zoekbalk is handig voor bezoekers die specifieke informatie nodig hebben op grote en gecompliceerde websites.

De bezoekers van uw website moeten snel en effectief kunnen ontdekken wat ze zoeken. Het overbruggen van de kloof tussen uw site en de informatie die ze nodig hebben, kan worden geactualiseerd door een zoekbalk op uw site te implementeren.

Een goede zoekopdracht verbetert de conversie en verlaagt het bouncepercentage. Evenzo heeft een slechte zoekopdracht een negatieve invloed op uw bedrijf en vermindert u het aantal leads.

 1. Koppelingen die gebruikers naar nieuwe browservensters leiden
  Dit is een van de kenmerken van een slechte gebruikerservaring omdat bezoekers het omgaan met meerdere geopende tabbladen vermijden en geïrriteerd kunnen raken bij het vinden van een uitgeschakelde terugknop.

Het vertraagt ​​ook het apparaat van de gebruiker, doordat de netwerkbandbreedte wordt uitgeput.

Sommige gebruikers kunnen zonder succes op de terugknop drukken zonder te weten dat er een nieuw venster is geopend.

Het kwalificeert niet als een goede gebruikerservaring.

Conclusie
De bovenstaande lijst is op geen enkele manier volledig, maar het is handig als u geïnteresseerd bent in het bouwen van een winstgevende website.

Website-ontwerp kost zeker veel werk.

De meeste bedrijven vinden het moeilijk om een ontwerp te maken dat leads genereert en veel omzet genereert en daardoor fouten maakt.
Deze fouten zijn echter heel gewoon en eenvoudig.

Het is belangrijk om een aansprekende website te maken, maar het is belangrijker om een website te maken die voldoende inkomsten genereert.

U kunt het aantal leads, verkeer en verkopen dat u via uw website ontvangt, exponentieel verbeteren.
Maak gewoon een site die is aangetrokken is op de consumenten van uw website.
Als u uw potentiële publiek goed begrijpt en u zich concentreert op hun wensen, bent u op weg om een winstgevende website te maken.