Instagram is een van de meest gebruikte social-mediaplatforms als het gaat om marketing. Een goede strategie zal zeker het aantal volgers vergroten en u helpen uw producten en diensten beter op de markt te brengen.

Maar helaas volgen veel marketeers strategieën die uiteindelijk meer kwaad dan goed doen. Ze vergeten vaak dat talloze merken met elkaar concurreren om de aandacht van miljoenen gebruikers op het platform te trekken. Zonder creativiteit en origineel denken, zinkt uw merk in anonimiteit.

Hier zijn enkele eenvoudige maar effectieve methoden om u te onderscheiden van de massa en uw organische bereik te vergroten.

Begrijp het algoritme
Zoals u weet, werken alle sociale mediaplatforms, zoekmachines, enzovoort op algoritmen. Als u uw concurrenten voor wilt blijven, kunt u het beste het algoritme van het platform begrijpen. Met andere woorden, u moet proberen te begrijpen hoe het werkt. Dit is de beste manier om de technieken te vinden om Instagram in uw voordeel te gebruiken.

Timing is cruciaal
Het moment waarop u iets in uw profiel plaatst, is belangrijk. Hoewel Instagram een ​​algoritmische tijdlijn gebruikt, is deze factor grotendeels onaangetast gebleven.
Ten eerste: begrijp op welk tijdstip de meerderheid van de volgers online is. Dit is eenvoudig genoeg als je een Instagram-bedrijfsprofiel gebruikt, want je kunt de Insights-pagina bekijken. Het geeft u een idee wanneer de meeste van uw gebruikers actief zijn. Plan vervolgens uw berichten op het optimale moment.

De meeste experts zijn het erover eens dat de voorlopige ontvangst die uw berichten krijgen, zal bepalen hoe goed het bericht op Instagram wordt gepromoot. Als je berichten plaatst op het moment dat je volgers online zijn, krijg je meer vind-ik-leuks en reacties, wat op zijn beurt weer leidt tot meer bereik.

Maak Instagram-specifieke inhoud
Veel marketeers maken de fout om dezelfde inhoud te delen op Twitter, Facebook en Instagram. Het kan soms de interesse van de kijkers wekken, maar is meestal een nutteloze oefening omdat elk platform zijn eigenaardigheden heeft. Instagram is een zeer visueel platform in vergelijking met andere. Daarom is het waarschijnlijker dat het meer volgers voor foto’s en video’s genereert dan voor tekstinhoud.

Dit betekent niet dat u nooit crossposten zou moeten doen. Het is beter om dezelfde inhoud opnieuw te gebruiken voor het Instagram-platform voordat u dat doet. Zorg ervoor dat u de juiste hashtags en woordgroepen vormt die specifiek zijn voor het platform voordat u het gebruikt.

Betrek uw volgers
Blijf niet alleen inhoud plaatsen waarvan u denkt dat deze goed is. Doe je best om de feedback van je volgers te leren kennen. Besteed uw tijd om op de opmerkingen en vragen te reageren. Als u er geen krijgt, moet u dergelijke kansen creëren. Het stellen van leuke vragen is een geweldige manier om uw volgers te betrekken.

U kunt ook enquêtes en wedstrijden houden om hun aandacht te trekken. Weggeefwedstrijden krijgen meestal een uitstekende respons op Instagram. Zorg ervoor dat u een legitieme wedstrijd start met duidelijke regels. De weggeefacties moeten ook eerlijk zijn.

Plaats een optimale hoeveelheid inhoud
Dit is best moeilijk. De meeste marketeers hebben de illusie dat hoe meer ze content creëren, hoe meer bereik ze krijgen. Ze richten zich op het elke dag genereren van een grote hoeveelheid berichten zonder waarde voor de volger. Vervolgens worden de klanten moe en moe van het zien van de nutteloze berichten en verliezen ze geleidelijk de interesse in uw merk.

Te weinig content creëren is ook niet voordelig. Je moet de optimale hoeveelheid vinden en je richten op inhoud met toegevoegde waarde. Het is beter om na te denken over de bedoeling achter elke inhoud voordat u deze plaatst. Zorg ervoor dat u de reactie van de kijker controleert en verbeter uw aanpak elke keer.